Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucu Ortağı, Endor’a Danışman Oldu

Cardano ve Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson, veri analizi şirketi Endor bünyesine katıldı. Endor şirketinden yapılan basın açıklaması ile duyurulan gelişmenin ardından; Hoskinson’un firmada görev alacağı da kesinleşti.

2014 yılında kurulan Endor, Blockchain ve yapay zeka odaklı çözümler ile işletmelerde karar verilme süreçlerine katkıda bulunuyor. Bu teknoloji için geçtiğimiz yılın bahar döneminde bir de pre sale yapan firma, 45 milyon dolarlık bir fon elde etmeyi başarmıştı.

Yapılan basın açıklamasına göre, Hoskinson’un firmada baş danışman olarak görev yapacağı belirtildi. Başarılı ismin, şirkete başta kripto para piyasaları olmak üzere, merkeziyetsizlik ve blockchain stratejileri gibi konularda da danışmanlık vereceği ve rehberlik edeceği ifade edildi.

Basın açıklamasında ifadelerine yer verilen Endor CEO’su ve kurucu ortağı Yaniv Altshuler, Hoskinson’un sektördeki tecrübesine ve bilgi birikimine övgüler yağdırırken, başarılı ismin Cardano ve Ethereum gibi iki dev kripto para projesine yaptığı katkılara dikkat çekti.

Son dönemde yaptığı ”Kripto para piyasalarının 2017 seviyelerine dönmesi için önünde belki de 11 yıllık bir süre var” açıklamaları ile gündeme gelen Hoskinson, yakın gelecekte kripto para sektörü katılımcılarının sayısının milyonları hatta milyarları aşacağını da belirtmişti.

Cardano kurucu ortağı, aynı zamanda geride bıraktığımız yılın Temmuz ayında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada da, Wall Street şirketlerinin kripto para piyasalarına girmesinin, sektöre ‘trilyonlarca dolar’ para akışı sağlayacağını iddia ederek gündem olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment