Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptograffiti’nin Hal Finney Anısına Yaptığı Eser, 30.000 Dolarlık Teklifi Aştı!

Cryptograffiti’nin en güncel eseri yaklaşık 2 gün içerisinde Bitify platformu üzerinde açık arttırma sürecini tamamlayacak. Önde gelen kriptografi uzmanlarından olan ve Satoshi’nin ilk Bitcoin gönderdiği kişi olarak da bilinen Hal Finney anısına yapılan bu eser, basın saatine göre 31.000 dolarlık teklifi de geçti.

Cryptograffiti geçtiğimiz tarihlerde yaptığı çeşitli ve sosyal mesaj taşıyan eserlerle gündeme gelmişti.  Daha önce kripto para birimi olarak 33.000 dolara satılan ”Terrible Store of Value” isimli eser, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’un Bitcoin hakkında yaptığı yoruma yönelik lanse edilmişti. Cryptograffiti eserlerinde sadece geleneksel boyalar veya mürekkepler kullanmak yerine, eski kredi kartları, ABD doları, Venezuela bolivarı gibi ilginç objeler kullanıyor. Sanatçı geçtiğimiz tarihlerde Venezuela’nın başkanı Nicolas Maduro’yu da eserlerine taşımıştı.

Cryptograffiti's Latest 'Running Bitcoin' Portrait Sees Auction Bids of Over $30K

Efsanevi geliştirici Hal Finney, bir zamanlar Satoshi Nakamoto olduğu iddiaları ile de gündeme gelmişti ve Finney’in attığı ”running Bitcoin” tweet’i onuncu yılını yakın zamanda doldurdu. Finney’in gösterildiği en son eser bir kiralık kasa üzerine resmedildi ve kredi kartlarının küçük parçaları ile oluşturuldu.

Cryptograffiti's Latest 'Running Bitcoin' Portrait Sees Auction Bids of Over $30K

Cryptograffiti daha önce Lightning Network’un önemini vurgulamak için tek bir ABD doları ile yaptığı ‘black swan’ eseriyle de gündeme gelmişti. Bitcoin ağındaki en küçük parasal değere sahip işlemlerden birisi ile satın alınan ‘black swan’ isimli eser, Cryptograffiti’nin sadece sanatsal kaygı veya maddi kaygı için değil, aynı zamanda kripto para birimlerinin kabulü için uğraştığının da bir kanıtı.

Cryptograffiti's Latest 'Running Bitcoin' Portrait Sees Auction Bids of Over $30K

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment