Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucusu 2022 Hedeflerini Açıkladı

Merkeziyetsiz kripto para platformu olan Cardano (ADA) ve Cardano geliştirme vakfı IOG kurucusu Charles Hoskinson, Cardano için 2022 yılındaki planlarını açıkladı. 

Hoskinson, Youtube’da yaptığı Noel konuşmasında Cardano ağının 2022 yılında büyümesi için gerçekleştirmek istediği hedeflerden bahsetti. Hoskinson konuşmasında;

2022’nin ikinci yarısı için hedefim, Cardano’da uçtan uca bir mikrofinans işlemi elde etmek için tüm parçaları nasıl bir araya getireceğimi bulmak olacak.

dedi.

Ağ üzerinde tanıtılan merkezi olmayan ürünleri denetleyen bir yapı oluşturacağını söyleyen Cardano kurucusu, “Hyperledger’ın Linux’una benzer resmi bir açık kaynaklı bir proje oluşturulacağını” söyledi.

Hoskinson ayrıca konuşmasında, geliştiricilerin 2022 yılında yayınlanması planlanan “Cardano İyileştirme Çalışmaları” üzerinde çalıştığını belirtti. Topluluk tarafından yönetilen bir dizi ağ çalışmasından oluşan “Cardano İyileştirme Çalışmaları” içinde, Cardano ağında yayınlanan varlıklar için okunabilir bilgiler ve DeFi protokolleri ile etkileşime geçen yerel bir web cüzdanı oluşturma gibi çalışmalar yer alıyor.

Yeni bir testnet’in kullanıma sunulmasının ağı iyileştirmede etkili olacağını düşünen Hoskinson;

Peer-to-Peer (eşler arası) şu anda testnet’te, stake havuzu operatörleri tarafından test ediliyor ve birçok gelişme yaşanıyor.

dedi.

Testnet tamamlandığında ağ doğrulayıcıları, kısmen IOG tarafından oluşturulan düğümlere güvenmek yerine blok verileri işlemek için doğrudan birbirleri ile iletişim kurabilecekler.

IOG ayrıca, aralık ayında yayınladığı bir blog paylaşımında başlattıkları peer-to-peer (P2P) testnet’i ile tam merkeziyetsizliğe doğru bir adım daha attıklarını duyurmuştu. İnsanlar daha önce Cardano’nun “tamamen merkeziyetsiz” hedefine ulaşmaması konusunda şikayetlerini dile getirmişlerdi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!