Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin’in Kurucularından Markus, Yaklaşık 220 Bin DOGE Tutuyor

Dogecoin’in iki kurucusundan biri olan Billy Markus, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda kişisel olarak yaklaşık 220 bin tane DOGE coininin olduğunu söyledi.

Twitter’da Shibetoshi Nakamoto ismiyle tanınan Markus, haftanın başında paylaştığı tweetlerde, “Dogecoin adına konuşmuyorum. Projenin bir parçası değilim. Bir topluluk üyesiyim.” dedi ve yaklaşık 220 bin tane DOGE coininin olduğunu belirtti.

DOGE’nin yazım sırasındaki 0,18 dolarlık birim fiyatı, Markus’un sahip olduğu coinlere toplamda yaklaşık 40 bin dolarlık bir değer biçiyor.

Markus, Dogecoin projesini 2013 yılında Jackson Palmer ile birlikte hayata geçirdi. Projeden ortaya çıkışından kısa süre sonra ayrılan Markus, yıllar sonra Dogecoin camiasına geri döndü.

Shiba Inu (SHIB) gibi meme coinlere öncülük eden Dogecoin, bu yılın mayıs ayında 0,731 dolarlık birim fiyata kadar ulaşarak kendi adına tüm zamanların rekorunu kırdı. CoinGecko verilerine göre 24 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan Dogecoin, en büyük 12. kripto para olarak konumlanıyor.

Markus, Dogecoin topluluğunun yeniden bir parçası haline gelmişse de Dogecoin’in gelişim sürecine dahil olmayı düşünmüyor. Dogecoin için bir daha “asla” kod yazmayacağını söyleyen Markus, “Bir kripto projesi üstünde çalışmak berbat bir şey çünkü siz insanlar için ne kadar çok şey yaparsanız, size o kadar kötü davranıyorlar.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!