Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: “Yurt dışı kripto para borsalarına erişim yasağı geleceğini sanmıyorum”

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Haber Global’e verdiği röportajda Türk kripto para topluluğunu meclise çağırışını ve gelecek yasa ile ilgili yapılması planlananları anlattı.

Elitaş verdiği röportajda insanların servetlerini birkaç kişiye kazandıran ve binlerce kişiye de kaybettiren platformların olduğunu söyleyerek:

“Kripto paraların dünyadaki potansiyeli 2 trilyon dolara ulaşmış, bu dünyanın en yüksek katılımcılarından biri Türkiye’ymiş. Bu kadar yüksek katılımcı olan bir ülkede düzenleme olması gerekiyor.”

dedi.

Pazarı pazartesiye bağlayan gece gerçekleşen ve kripto para yasa taslağı hakkında bir araya gelinmiş olan Twitter sesli sohbetinde topluluktan isimleri çarşamba günü meclise davet eden Elitaş, toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yetkililerin de olacağını ifade etti. Toplantı ile ilgili:

“Umuyorum yararlı bir toplantı olacak. Her görüş bizim için değerlidir.”

dedi.

Açıklamalarına Hazine ve Maliye Bakanlığının konu ile ilgili çalışmasının Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu söyleyerek devam etti.

Sistemi engelleyici değil, sistemden mağdur olabilecek kimselerin mağduriyetini engelleyecek şekilde yasanın çıkarılması gerektiğini söyleyen ve sözlerine Türkiye’den yurt dışı borsalara erişim olacak mı sorusuna cevap vererek son veren Elitaş:

“IP’ler üzerinden değil, bilinen resmi yollar ile yapmasını sağlayabilmek bizim görevimiz olması gerekiyor. Bu sistem hayatın bir gerçeği ise, insanları sistem dışına çıkarmak değil, sistem içinde kalmalarını sağlamak daha önemli bir iş.”

dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!