Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Kripto Para Topluluğundan Bazı İsimler Kripto Yasası Öncesi Meclise Çağrıldı

Vuca Borsa ekibi ve Türk kripto topluluğundan bazı isimlerin konuşmacı olarak katıldığı “kripto yasa taslağını konuşuyoruz” Twitter sohbet yayınına Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş katıldı ve bazı isimleri çarşamba günü meclise davet etti.

Binance’e gelen 8 milyon liralık cezanın ardından Türk kripto topluluğunun son günlerdeki gündeminde “kripto yasa taslağı” bulunuyordu. Taslak sosyal medyada birçok isimden, farklı perspektiflerde yorumlanıyor ve değerlendiriliyordu. Yasanın taslak olması ve nasıl sonuçlanacağı net olmadığından kripto topluluğundaki isimler yatırımcıları bilgilendirmek adına değerlendirmelerde bulundu.

“Kripto yasa taslağını konuşuyoruz” sohbet yayına konuşma sürerken dahil olan Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş, konuşmacı olan isimlerden Kamile Uray, Sima Baktaş, Sait Arslan, Aytunç Yıldızlı ve Uğur Açıkgöz kripto para yasası öncesi “kripto parayı anlatmak” üzere çarşamba günü meclise davet etti.

 

Konu ile ilgili Kamile Uray yaptığı açıklamada organizasyonu sağlayacaklarını ve sonrasında meclise giderek yasa öncesi sektörün sesi olmak adına ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Son günlerde yasa taslağı üzerine açıklamaları ile gündeme gelen Sima Baktaş ise yaptığı paylaşımda “İnanılmaz bir gelişme, sivil insiyatif sonuç verdi. Kripto camiası mecliste.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Yasanın nasıl şekilleneceği ve Türkiye’de kripto para sektörünü nasıl etkileyeceği henüz kesinleşmemiş olsa da, topluluktan isimlerin dinlenecek olması sosyal medya üzerinde olumlu karşılandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!