Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin 2022 Yol Haritası Nedir?

Dogecoin Vakfı, yayınladığı 2022 yol haritası ile DOGE’u bir meme coin olmaktan çıkarıp topluluğu için fayda sağlayacak bir kripto para birimine dönüştürmek istiyor.

2022’ye sayılı günler kala Dogecoin vakfı, topluluğu için DOGE’u “işe yarar” bir kripto para birimine dönüştürmek amacı ile bir dizi değişikliğin ve projenin yer aldığı yol haritasını yayınladı.

Ağustos ayında Dogecoin için “yararlı olmak, faydayı teknik ihtişama göre değerlendirmek” mottosu ile bir manifesto başlatan ve topluluğu desteklemek için davet eden vakıfın hedefi Dogecoin’i “insanların para birimi, insanlar için ve insanlar tarafından” olan bir proje haline getirmekti.

Dogecoin Vakfının yayınladığı yol haritasında 2022 yılında gerçekleştirmek istedikleri arasında Dogepedia ve GigiWallet projelerinin detaylarına yer verdi.

Dogepedia

Yayınladığı “Dogecoin 2022 Yol Haritası” ile tüm bu hedefler dahilinde olan değişikliklere ve geliştirmelere yer veren vakıf, 2022 yılında Dogecoin’in topluluğu olan Doge Army’den oluşan gönüllüler tarafından geliştirilen yeni bir web sitesi yayınlayacak. Yeniden tasarlanan sitenin en önemli bölümlerinden birisinin Dogepedia olacağı belirtildi. Zamanla gelişecek ve topluluk için bir kaynak haline gelmesi planlanan Sıkça Sorulan Sorular (SSS) sayfası olacak olan Dogepedia için geliştiriciler Twitter ve Reddit platformlarını baz alacak. Vakıf, diğer soru-cevap sayfaları ile bağlantı kurabilen bir sayfa haline getirmeyi istediği Dogepedia’nın, topluluğun sosyal mecralarda karşılaştığı tüm asılsız FUD’yi ortadan kaldıracak içerikler barındırmasını hedefliyor.

GigaWallet

Planladığı girişimlerin çoğunun Dogecoin’i geliştirme sürecini kısalmak ve Dogecoin’i platformlarına entegre etmek isteyen geliştiricilerin işini kolaylaştırmak olduğunu söyleyen vakıf, bu süreçteki en büyük sorunun herhangi bir platformun, borsanın veya bireysel işletmenin kendi altyapısında Dogecoin işlemlerinde kullanabileceği modern bir yaklaşımın bulunmaması olduğunu düşünüyor. Vakıfa göre GigaWallet projesi geliştiricilere, bu engeli ortadan kaldırmak için saniyeler içinde kurulabilecek düğüm / API çözümü sunacak ve ödeme sağlayıcılarındaki gibi kolay bir şekilde Dogecoin işlemlerini platformlarına entegre edebilecekleri açık kaynaklı bir imkan sağlayacak.

Proof of Stake (PoS) Modeline Geçiş

Bitcoin’den forklanan (kopyalanan) bir meme coin olan Dogecoin, Bitcoin’i yavaşlatan ve fazla enerji tüketmesine sebep olan bazı özellikleri değiştirmiş olsada Proof of Work (PoW)  modeline sahiptir. Vakıf, yine de hala Proof of Stake (PoS) sistemine sahip olan kripto paralar kadar verimli olmayan modeli, sadece büyük yatırımcılara değil ağın gelişmesine katkıda bulunan tüm yatırımcılara fayda sağlayacak olan PoS modeline geçirmek için 2022 yılında topluluğa “benzersiz bir DOGE önerisi” sunmaya hazırlanıyor.

Vakfın gerçekleştirmek istediği projeleri topluluk ile açık ve şeffaf bir şekilde detaylarını paylaştığı “Dogecoin 2022 Yol Haritası“nda ayrıca detaylarına yer vermediği Libdogecoin, Dogecoin Standartı, Dogecoin Keyring, RadioDoge projeleri ve Satış noktası (L2 app) ortaklık fikirleri de yer alıyor

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!