Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucusu: Tezos ve ADA’yı Kıyaslamak, Elma ile Portakalı Karşılaştırmak Gibi

Cardano projesinin en tepesindeki isim olan Charles Hoskinson, yaptığı açıklamada Tezos ile Cardano arasında hiçbir benzerlik bulunmadığını belirtti. Başarılı yönetici, Crypto Insider’a verdiği demeçte, Tezos’da yaşanan sürecin çok daha karmaşık olduğunu ifade ederken, Tezos Vakfı ile projenin yaşadığı sorunlar ile, Cardano ile vakıf arasında yaşanan sorunların benzerlik taşımadığını belirtti.

Başarılı isim şöyle konuştu:

”Şu anda Tezos’da olanlar ile bizim kıyaslanmamız çok saçma. Orada yaşanan sorunlar projeyi durma noktasına getirdi ve bu yatırımcıları çok olumsuz etkiledi. Bizde de sorun olduğunu kabul ediyorum ancak bizde yaşanan sorunlar asla projenin gelişimine engel teşkil etmedi. Tam aksine, biz topluluk için yaptığımız gezilerin tamamında aynı zamanda proje için de ciddi çalışmalar yaptık. Tezos’da olanlar ise çok daha farklıydı.”

Tezos ve Cardano’nun yapısal olarak benzerlikler taşıdığını ifade eden Hoskinson, iki projenin de Blockchain governance özelliğini ön planda tuttuğunu ancak yaşanan sorunların karşılaştırılmasının yanlış olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

”Kripto paralar kendi içinde benzerlikler taşıyor. Ancak bizim Tezos ile aramızda benzerlikler olduğu gibi, iş ispatı modeli konusunda ise radikal bir fark bulunuyor. Onların yaptıkları işe çok büyük bir saygı duyuyorum ancak bu onlarla yaptığımız işin birebir aynı olduğu anlamına gelmiyor. Bizim de aşmamız gereken bazı sorunlar olduğu açık ve ben bunların üstesinden kolaylıkla gelecek kapasitede olduğumuz kanaatindeyim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment