Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Goldman Sachs Bitcoin Bazlı Yeni Ürün Oluşturacak ve Şimdiden Müşteri Topluyor

Goldman Sachs, yakın gelecekte müşterilerine Bitcoin tabanlı bir ürün sunmayı düşünüyor. CCN gibi kaynaklara göre yatırım bankacılığının dev isimlerinden olan Goldman Sa16chs, bazı müşterilerle bu konu hakkında özel görüşmeler yapmaya başladı bile.

The Block tarafından yapılan habere göre 149 yıllık geçmişi olan Goldman Sachs türev, non-deliverable forward (NDF) ticareti yapacak bir grup yatırımcıyla anlaşma sağladı. Goldman Sachs ayrıca kripto paralar üzerinden emanet hizmeti de sağlamayı düşünüyor.

Bundan önce yapılan bazı haberlerde Goldman Sachs’in Ethereum hakkında bazı araştırmalar yaptığı belirtiliyordu. Hatta bazı kaynaklar, Goldman Sachs’in Ethereum ağının koini olan Ether’ı kullanarak yeni bir non-deliverable forward (NDF) oluşturacağını iddia ediyorlardı. Ancak The Block tarafından yapılan bu yeni haberde ortada böyle bir gelişme olmadığı belirtiliyor.

Günümüzdeki CME ve CBOE de dahil olmak üzere ABD’deki birkaç farklı platform aracılığıyla Bitcoin türevlerine ulaşılabiliyor. Bu iki şirket de Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmesi sunuyor. CME ve CBOE tarafından sunulan bu hizmet, kripto para piyasası için oldukça büyük bir gelişme olarak görülüyordu. CME’den çok açık bir yorum gelmiş değil ancak CBOE’nin yorumlarına göre şirket Bitcoin türevleri konusunda liderliği kaptırmak istemiyor.

Kurumsal bir kripto para türev platformu olan LedgerX’in de Ether için özel bir sistem geliştirmeye başladığı söyleniyor. LedgerX, bu platformu oluşturabilmek için Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ile görüşmeye başladı ve şirketin başvurusu an itibariyle değerlendirme sürecinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment