Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrikalı Madencilik Firması Bithub, Güneş Enerjisi Kullanarak Bitcoin Madenciliği Yapacak

Afrika’nın madencilik şirketlerinden olan Bithub Africa, güneş enerjisi kullanarak Bitcoin ve Ethereum madenciliği yapmaya başladı. Kenya merkezli madencilik şirketinin CEO’su ve kurucusu olan John Karanja, söz konusu teknolojiyi bütün kıtaya yaymayı planlıyor. Kurucunun bunu yapmasının temel nedenlerinden birisi de kripto para madenciliğinin doğaya zarar verdiği yalanını ortadan kaldırmak.

Temiz Kripto Para Birimi

Özellikle her iki – üç ayda bir yapılan ve kripto para birimi madenciliğinin küresel ısınma da dahil bir çok sorunu çok inanılmaz seviyelerde arttırabileceğine değinen araştırmalar sonrası, kripto para madencilik şirketi de çareyi kendi yöntemlerini değiştirmekte ve bu iddiaya cevap vermekte buldu.

Karanja konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

”Geleneksel güç kaynaklarına benzer bir şekilde güneş enerjisi kullanıyoruz ve bunun kripto para madenciliği için ne denli güvenilir olduğunu test ediyoruz.”

”Verileri hala analiz ediyoruz ancak şimdiden görebildiğimiz üzre blockchain ekonomisi kesinlikle yenilenebilir enerji endüstrisi için küresel çapta bir yenilik doğuracak.”

Bithub Africa, Nairobi içerisinde bulunan madencilik tesisindeki cihazların hepsine güneş enerjisi ile elektrik veriyor.

”Blockchain yazılımını çalıştıran küçük bir ağ düğümüne yetecek kadar güç üretecek bir standart (güneş enerjisi) paneli kullanıyoruz.”

Kenya’s Bithub Africa Mines Bitcoin Using Solar Power

Off-grid güneş enerjisi panelleri şimdiden çok fazla evi ve bireysel kullanım alanını aydınlatıp oralara enerji verirken, bunların kripto para madencilik işletmeleri için kullanılması pek yaygın değildi. Ancak görünüşe göre Bitcoin ve blockchain devrimi, devamında başka devrimlere de gebe.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment