Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Perakende Devi JD.com, Blockchain Araştırma Merkezi Açtı

Çinli perakande devi JD.com’dan yapılan açıklamaya göre, firma iki teknoloji kurumu ile ortaklık yaparak bir Blockchain araştırma merkezi açtı. Yaklaşık 300 milyon aktif kullanıcı ile Çin’in ticaret hacminde büyük bir yer kaplayan firma, yaptığı açıklama ile yeni teknolojiler ile ilgili araştırma ve geliştirmenin yapılması için bu tarz bir merkezin açıldığını açıkladı.

JD.com’un bu iş birliği çerçevesinde Ying Wu Collage ve Çin Yazılım Akademisi ile birlikte çalışacağı ifade edilirken, bu merkezle Blockchain teknolojisinin bazı sorunlarına yönelik çözümler geliştirileceği ve aynı zamanda potansiyel Blockchain kullanım alanlarının araştırılacağı ifade edildi.

JD, aynı zamanda merkezi olmayan uygulamaların güvenliği, veri koruması ve çeşitli protokoller konusunda da çalışmalar yürütüleceğini açıkladı. Kurum, bu sayede Blockchain teknolojisinden azami faydayı almak istediğini belirtti.

Geçtiğimi aylarda, Akıllı Şehir platformu için Blockchain’e yönelen firma, Nanjing bölgesinde bir merkez açması ile gündeme gelmişti. Orada Blockchain’e ek olarak yapay zeka ve veri teknolojileri ile ilgili de çalışan JD.com, Çin’in doğusunda çok daha efektif ve hızlı çözümler sunmayı amaçlıyor.

Çin’de Blockchain yatırımının net bir örneği olan firma, bu sayede çok daha hızlı, çok daha efektif ve çok daha güvenilir bir hizmet vermeyi amaçlıyor. JD.com’u yakından takip eden kripto para piyasası uzmanlarının sözlerine de bakılacak olursa, bu dev platform orta ve uzun vadede de, Blockchain ve ilgili teknolojilere yatırım yapmaya devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment