Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklenen MapleChange, Nasıl Hacklendiğini Açıkladı – Kullanıcılar Hala Tatmin Olmadı

Geçtiğimiz günlerde hacklenen ve gündeme bomba gibi düşen Kanada menşeli kripto para borsası Maplechange, ilk başta sosyal medya hesaplarını ve borsayı kapattıklarını belirttikleri açıklamadan sonra, bir anda ani bir kararla geri sosyal medyaya döndüklerini belirtmiş ancak kaybedilen Bitcoin’lerin iade edilemeyeceğini, diğer kripto para işlemleri için başvuruları açtığını duyurmuştu.

Görünüşe göre kullanıcılar paralarını alma konusunda oldukça ısrarcı ve borsanın yakasını bırakmıyorlar. Borsa 27 Ekim tarihinde yaşanan hacklenme olayının detaylarını açıklayıp, bunun bir exit scam olmadığına dair kullanıcılarını ikna etmeye çalışıyor. MapleChange kripto para borsası, paylaştığı yeni bir gönderide geçen haftaya dair detayları paylaştı.

Borsanın iddiasına göre, platform ”orijinal olarak Peatio isimli açık kaynaklı bir çerçeve üzerine kurulmuştu.” Platformun geçen hafta yaptığı güncelleme ile borsa ”Ruby 2.2.1 ve Rails 4’ten, Ruby 2.5.1 ve Rails 5‘e geçiş yaptı ki bu durum her şeyin birbiri ile uyumlu olması açısından inanılmaz boyutlarda tekrar kod yazımı gerektirdi.”

Kodların tekrar düzeltilme işlemini yapmadığını itiraf eden borsa, yaşanan saldırının sistemdeki bir bug yüzünden olduğunun farkında olduklarını da ifade etti.

Ancak kullanıcıların Twitter üzerinden verdikleri tepkilere bakılırsa, kimse buna ikna olmuş gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment