Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucusundan “Çernobil” Benzetmesi

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson kısa süre önce yaptığı bazı açıklamalarda ABD Hükümetinin son zamanlarda hazırladığı kripto para politikalarını değerlendirdi.

Sosyal medya devi Facebook bundan birkaç hafta önce kendi dijital parasını geliştireceğini duyurmuş, bu gelişme ABD’deki regülatörlerin ilgisini çekmişti. Facebook’un bu duyuruyu yapmasıyla birlikte ülkedeki pek çok yetkili isim bu konu hakkında araştırma yapmaya, Facebook’un dijital parasının ülke ekonomisi üzerindeki olası etkilerini değerlendirmeye başladı.

Hoskinson’dan Ağır Eleştiriler

Charles Hoskinson’a göre şu anda ABD’deki regülatörlerin bu projeye karşı olmalarının başlıca nedeni “doların egemenliğini kaybolacak” diye korkuyor olmaları. Hoskinson, şu anda ABD’deki pek çok kişinin doları “küresel rezerv” olarak tutmaya çalıştığını ancak çoğunun bunu itiraf edemediğini söylüyor:

“En azından bu politikacılardan bazıları Amerikan Dolarının küresel rezerv olmasını istediklerini söyleyecek cesarete sahipler.”

Çernobil Benzetmesi

Facebook’un yanı sıra Amerikan Hükümetinin genel anlamda kripto para politikalarını da değerlendiren Hoskinson bu konuda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Amerikan Hükümetinin şu anda kripto para konusunda oldukça zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen Hoskinson şu benzetmeyi yapıyor:

“Sovyetler Birliği’nin kendi usulleri vardı. Sonra küresel bir olay yaşandı ve Sovyet sistemi çökmeye başladı. Bu olayı örtbas edemediler. Olayı temizlemek için neredeyse bir milyon kişinin çalışması gerekiyordu. Avrupa’daki herkes etkilendi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment