Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 12 Bin Doları da Aştı!

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin son birkaç saat içerisinde yaşadığı yükselişle birlikte 12 bin dolar barajını aşmayı başardı.

Bitcoin bundan birkaç gün öncesine kadar 10 bin dolar barajının altına düşmüş ve 9 bin dolar seviyesinde ilerliyordu. Ne var ki Bitcoin kısa süre içerisinde kendini toplamayı başardı ve yeniden 10 bin doların üstüne çıktı.

Coinmarketcap verileri Bitcoin’in son yirmi dört saat içerisinde yüzde 4 oranında artış yaşadığını ve 12 bin 100 dolara çıktığını gösteriyor.

Neden Yükseliyor?

Kripto para sektöründeki pek çok isim Bitcoin fiyatındaki bu yükselişi ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşına bağlıyor.

ABD Başkanı Donald Trump bundan kısa bir süre önce Çin’den gelen ürünlere yeni vergiler uygulanacağını açıklamış ve Çin’e karşı yeni ambargo kararları almıştı. Donald Trump’ın bu açıklamasıyla birlikte Çin’in para birii dolar karşısında değer kaybetmeye başladı.

Kripto para uzmanlarına göre Çin’deki döviz kurunun artışa geçmesiyle birlikte ülkedeki vatandaşlar kendilerini güvene alabilmek için kripto paralara geçiş yapmaya başladılar. Piyasaya akan parayla birlikte Bitcoin fiyatı da yükselmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment