Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano ve Bitcoin Arasındaki Korelasyon Yükselişte: ADA İçin Ne Anlama Geliyor?

 Bitcoin (BTC) ve Cardano (ADA) arasındaki korelasyon tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı.

On-chain veri sağlayıcısı Intotheblock verilerine göre Cardano ve Bitcoin arasındaki korelasyon tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. Artan korelasyon, uzmanları ADA hakkında fiyat tahmini yaparken Bitcoin fiyatı ile paralel şekilde düşünmeye itiyor.

Verilere göre 5 Mart tarihinde 0,62 olan korelasyon seviyesi Aralık 2020’de -0,04 seviyesinde bulunuyordu. Neredeyse ters korelasyon noktasından 0,5 puanın üstüne doğru yaşanan bu ciddi yükseliş, ADA’nın son aylardaki fiyat performansındaki Bitcoin bağlılığını ortaya koydu.

Uzmanlara göre önümüzdeki süreçte Bitcoin’in yukarı ya da aşağı yönlü hareketi Cardano’yu da beraberinde aynı yöne taşıyabilir. Öte yandan bu korelasyonun bozulması durumunda fiyat hareketliliğindeki yön tahmini Bitcoin’den bağımsız şekilde yorumlanacaktır.

Cardano ve Bitcoin arasındaki korelasyon belirli zaman aralığındaki fiyat hareketliliğine de yansıdı. CoinGecko verilerine göre Cardano, son 24 saatte %1,80 ve son 7 günlük süreçte %10 düşüş yaşadı. Bitcoin ise 24 saatlik periyotta %0,4, 7 günlük süreçte ise %5 değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!