Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’de Balina Etkisi ile Sert Yükseliş: İşte Nedeni

Kullanıcıların şifrelenmiş mesaj göndermelerini ve gönderi paylaşmalarını sağlayan bir platform olan Mask Network (MASK) nispeten hareketsiz seyreden kripto para piyasasında %30’luk bir yükseliş kaydetti.

Bitcoin (BTC) ve genel olarak altcoinlerin stabil hareketler sergilediği bu günlerde Mask Network’ün yerel token’ı MASK, %30’dan fazla bir yükseliş yaşayarak dikkatleri üzerine çekti. TSİ dün öğle saatlerinde yükselişe başlayan MASK, 3,23 dolar seviyelerinden sert bir yükselişle 4,29 dolar seviyelerine ulaştı.

Genel olarak kripto para piyasası 2023 yılındaki en düşük hacimli günlerini geçirirken MASK’ın bu denli hacim artışıyla birlikte neden yükseliş yaşadığı yatırımcılar arasında merak edildi.

MASK Neden Yükseliyor?

On-chain veri ve analitik platformu Lookonchain’in paylaştığı bir gönderide, bir balinanın birden fazla adres aracılığıyla Binance dahil olmak üzere 4 farklı borsadan 15 milyon dolar değerinde 3,6 milyon MASK çektiği belirtildi.

Balinanın önceki hareketleri incelendiğinde, MASK fiyatında önemli bir yeri olduğu fark edildi.

Resim

Alınan bilgilere göre balina borsalardan MASK çektiğinde fiyat yükselirken borsaya transfer ettiğinde fiyatta düşüş yaşanıyor.

Öte yandan balinanın Güney Kore merkezli Upbit kullanıcısı olduğu tespit edildi. MASK’ın bugün Upbit’te listelenecek olması nedeniyle uzmanlar, balinanın borsada satış yapacağını düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre MASK, yazım esnasında 3,82 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!