Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’dan Yatırım İçin Dijital Token Çıkaran Şirketlere 1 Milyarlık Vergi İndirimi

Asya’nın kripto para adaptasyonu konusunda önde gelen ülkelerinden Tayland, yatırım amaçlı dijital token çıkaran şirketlere ciddi oranda vergi indirimi sağlayacak.

Reuters tarafından sunulan habere göre Tayland hükümet sözcüsü Rachada Dhnadirek, yatırım için dijital token çıkaran şirketlerin kurumlar vergisi ve katma değer vergisinden (KDV) muaf tutulacağını duyurdu.

Rachada, hükümetin önümüzdeki iki yıl içinde 128 milyar baht (yaklaşık 3,71 milyar dolar) değerinde yatırım token’ı arzı olacağını tahmin ettiğini ve söz konusu karar ile birlikte 35 milyar baht (yaklaşık 1 milyar dolar) değerinde vergi gelirinden feragat etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Son birkaç yıldır kripto paralar konusunda sektörü rahatlatan Tayland hükümeti, geçtiğimiz yıl sektörün gelişimini teşvik etmek için kripto ticaretinde vergi kurallarını gevşetmişti.

Öte yandan Tayland merkez bankası ve diğer düzenleyici kurumlar, ülkenin finansal istikrarını ve genel ekonomisini etkileyebileceğini öne sürerek dijital varlıkların bir ödeme aracı olarak kullanımını ve kripto para şirketlerinin staking hizmetleri sunmasını yasaklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!