Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland SEC, Kripto Para Şirketlerinin Staking ve Kredi Hizmetleri Sunmasını Yasakladı

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para şirketlerinin staking ve kredi (lending) hizmetleri sunmasını yasakladı.

Asya’nın kripto para adaptasyonu konusunda önde gelen ülkelerinden olan Tayland beklenmedik bir yasak ile gündem konusu oldu. Ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 15 Eylül Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkedeki kripto para şirketlerinin staking ve kredi hizmetleri sunmasını yasakladığını duyurdu. Düzenleyici kurum tarafından açıklanan yasağın, kullanıcıları kripto paralarla borç veren şirketlerle alakalı birçok riskten korumak için alındığı belirtildi.

Düzenleyici kurum geçtiğimiz temmuz ayında para çekme işlemlerini durduran kripto para borsası Zipmex’e karşı soruşturma başlatmıştı. Zipmex ekibi bu soruşturmaya karşılık kullanıcı varlıklarının güvenle saklandığını ve işlemlerin açılması için zamana ihtiyaçlarının olduğunu duyurmuştu. Ayrıca Zipmex borsası Tayland’ın yanı sıra Singapur, Avustralya ve Endonezya’da hizmet veriyor.

Tayland yakın tarihli Chainalysis araştırmasına göre, dünya çapında kripto para adaptasyonu tablosunda sekizinci sırada yer alıyor. Borsalardaki stake ve lending (kripto para kredi hizmeti) seçeneklerinin yasaklanması Ethereum gibi Hisse Kanıtı (PoS) ile çalışan kripto paraların yaygınlaşması açısında kısıtlayıcı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!