Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kriptoyu En Çok Benimseyen Ülkeler Belli Oldu: Türkiye İlk 20’de

Blockchain analiz firması Chainalysis 2022 yılına ait kripto para global adaptasyon verilerini açıkladı.

Chainalysis, 2022 yılının global çaplı kripto para adaptasyon verilerini açıkladı. Toplamda 146 ülkeye ait detaylı verilerle oluşturulan bu raporda ilgi çekici başlıklar yer alıyor.

Geçtiğimiz sene adaptasyon tablosunun en üst sırasında yer alan Singapur istikrarlı bir şekilde birinciliğini korumaya devam ediyor. 2021 yılında on beşinci sırada yer alan Filipinler ise büyük bir atak ile ikincilik koltuğuna sıçramış görünüyor. Dünyaya ekonomik anlamda öncülük eden ABD ise kripto para benimseme konusunda beşinci sırada yer alıyor.

Bir diğer süper güç Çin ise geçen seneye göre sıralamasını koruyarak bu sene de onuncu sırada konumlandı. Fakat adaptasyon tablosunda nüfus konusunda kalabalık olan ülkelerden ziyade enflasyon yüzünden itibari paraları güçsüzleşen ülkelerin sayıca fazlası olması dikkat çeken nokta oldu.

Gelişmekte olan ülkeler” kategorisinde yer alan Pakistan, Tayland, Arjantin ve Kolombiya gibi enflasyon ile boğuşan ülkeler geçen seneye kıyasla tablonun ilk yirmisinde yer buldu. Aylardır savaş ile boğuşan Ukrayna üçüncü sırada ve savaşın sorumlusu olarak görülen Rusya ise dokuzuncu sırada konumlandı.

Geçen sene ilk 20’ye bile dahil olmayan Türkiye bu sene kripto paraları benimseme tablosunda on ikinci sırada yer aldı. Türkiye, yakın rakipleri Nijerya ve Arjantin‘e kıyasla açık ara farkla P2P (uçtan uca ödeme) konusunda öne çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!