Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PoS Sisteminin İlk NFT’si: 36 Ethereum’luk (ETH) İşlem Ücreti

Ethereum (ETH) Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçişini başarıyla tamamladı ve ilkleri fırsat bilen kullanıcılar tarafından dikkat çeken işlemler gerçekleştirildi.

Uzun zamandır beklenen Ethereum Merge güncellemesi bugün Türkiye saati ile 09.44 civarında gerçekleşti. Hisse Kanıtı sistemine yapılan bu geçişin ardından ortaya çıkan “ilkler” kullanıcılar tarafından fırsat olarak değerlendirildi.

Bu fırsatlardan bir tanesi de Hisse Kanıtı sisteminde basılan ilk NFT (Non-fungible token) oldu. 36,8 Ethereum (yaklaşık 60 bin dolar) işlem ücreti ödenerek mint işlemi gerçekleştirilen NFT “Ethereum Merge Pandası” olarak adlandırıldı. Söz konusu NFT’ye sahip olan Ethereum cüzdanının sadece 12 saat önce oluşturulduğu dikkatlerden kaçmadı.

Bu mint işleminin ardından Twitter üzerinde birçok kullanıcı “Merge Pandası yeni Bored Ape Yacht Club (BAYC) olabilir mi?” şeklinde gönderi paylaştı.

Bunun yanı sıra Hisse Kanıtı sistemine geçişten sonra Ethereum işlem ücretlerinde artış görüldü. Dün ortalama 6 Gwei değerinde seyreden işlem ücretleri Merge ardından yaşanan yoğunluk nedeniyle 20 Gwei seviyelerine kadar yükseldi. Yaygın olarak yanlış bilinenin aksine Merge güncellemesi işlem ücretlerinde ciddi bir ucuzlamaya neden olmayacak.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!