Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Kayıt Dışı Kripto Para Satışı Hakkında Dava

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Chicago Crypto Capital’in kurucusuna ve iki çalışanına kayıt dışı kripto para satışı hakkında dava açtı.

SEC 14 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, Chicago Crypto Capital’in kurucusu Brian Amoah ve şirketin satış görevlileri Darcas Oliver Young ve Elbert Elliott’a, SEC’e kayıt edilmemiş BXY tokenlarını sattıkları ve satış sırasında yatırımcıları yanlış bilgilendirdikleri için dava açıldığını duyurdu.

Tebligata göre kripto para borsası Beaxy, yerel kripto para birimi BXY’ı halka arz ederken ihraççı olarak Chicago Crypto Capital ile anlaştı. Anlaşma kapsamında Beaxy her 5 centlik satışın 3 centini Crypto Capital’e komisyon olarak ödedi. Davalılar 100 kişiye 1,5 milyon dolar değerinde BXY token sattı. Ancak ihraççı kurum broker lisansına sahip değildi ve BXY token’ın arzı kayıt ettirilmemişti.

Bu noktada SEC, Chicago Crypto Capital’in arz sırasında deneyimsiz yatırımcılara eksik ve yanıltıcı bilgi vererek satış yaptığını ayrıca kimi yatırımcıların kripto paralarını teslim etmediğini iddia etti. Regülatör, Crypto Capital’e Menkul Kıymetler yasasını ihlal ederek kayıt dışı brokerlık ve dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtı. SEC, davalılar hakkında ihtiyati tedbir ve para cezası istedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!