Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Ventures COTI’ye 500.000 Dolar Yatırdı

IOHK Foundation tarafından kurulan Cardano Ventures, COTI’ye 500.000 dolar değerinde yatırım yaptığını açıkladı. Geçen temmuz ayında kurulan ve kısaca cFund olarak anılan fon, ilk yatırımına imza attı.

Cardano Ventures; Kaliforniya’daki Wave Financial ve IOHK tarafından kuruldu. Yayımlanan duyuruya göre cFund’ın yatırımı, Cardano ve COTI arasındaki “entegrasyonu hızlandırmak ve iş birliğini güçlendirmek” için kullanılacak.

Shelley ağına hazırlık yapıyor

COTI, 2019 yılında Cardano ile birlikte çalışmaya başladı ve ADA Pay ürününün ilk sürümünü yayımladı. COTI ekibi, ADA Pay’i Cardano’daki Shelley güncellemesine hazır hale getirmeye çalışıyor. Shelley’nin ilk majör client’ının, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Cardano ve COTI ekiplerinin, yılın ilerleyen zamanlarında yeni ürünler geliştirebileceği ifade edildi. Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, “ADA’nın kullanım alanını artırmak için COTI’nın gelişmiş fintek altyapısını kullanmayı düşünüyoruz.” dedi.

20 milyon dolarlık bir fon olan cFund, Cardano ekosistemindeki startupları ve işletmeleri desteklemek için kuruldu. Fondan destek bulan projelerin alacağı yatırım miktarı, 250.000 ile 500.000 dolar arasında değişecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!