Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano’nun Yaratıcısı Charles Hoskinson’dan, JPM Coin Eleştirisi: ”Mide Bulandırıcı Bir Şey’

Cardano kripto para biriminin arkasındaki isim olarak tanınan Charles Hoskinson, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Hong Kong Blockchain Week 2019 etkinliğinde ABD’nin en büyük bankası JP Morgan’ın kripto para birimi JPM Coin hakkında konuştu.

İlk olarak Cardano’nun Afrika içerisinde yaptığı gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Hoskinson, yıl sonuna kadar 25 ülkeye kadar yayılma planına sahip olduklarını vurguladı. Önümüzdeki yıllarda bütün Afrika ülkelerinde ofis açmayı amaçladığını belirten ünlü kurucu, insanları eğittiklerini ve daha sonra halka açık alt yapılar kurarak birçok Afrika ülkesinin hükümetini modernleştirmeye çabaladıklarını belirtti.

Karşılaştıkları en büyük sorunun hükümetler ve vatandaşlarla uğraşmak olduğunu dile getiren Hoskinson, idealist çözümleri ilerletmeye çabalarken çok fazla şüphe ile karşılaşıldığını vurguladı.

JP Morgan konusuna da geçiş yapan Hoskinson, adeta eleştiri üzerine eleştiri yağdırdı.

”JP Morgan Coin’i gördüm ve söyleyeceğim tek şey sizin bu sektörü anlamadığınız oldu. Bunların hiçbirinin nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz. Bu kripto para sektörünün yaratığıdır. Bu mide bulandırıcı bir şey.”

”Yarattıkları şeyin arkasında kesinlikle hiçbir kullanışlılık yok. Bizim asıl var olma sebebimiz bu adamların suçlu olması. Onlar geçtiğimiz 10 yıllık sürede korkunç şeyler yaptılar. Onlar dünyayı iflas ettirdiler ve uygulamaya koydukları regülasyonların sonucu olarak üç milyar insanı dünyanın finansal sisteminden ayrı tuttular. Bütün dünya da onların hatalarının ve yanlış kararlarının bedelini çekiyor.”

JPM Coin piyasaya çıktığından beri Charles Hoskinson’un yanı sıra birçok başka önde gelen kripto para ismi tarafından da eleştirildi ve görünüşe göre JP Morgan kripto para dünyasında pek sevilmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment