Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in Başkanı Ethereum’un Menkul Kıymet Olmadığını Doğruladı

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) başkanlığını üstlenen Jay Clayton, Ethereum ve benzeri kripto paraların yasalar doğrultusunda menkul kıymet olarak değerlendirilmediklerini açıkladı.

Coin Center adlı araştırma kuruluşu tarafından yapılan habere göre Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum’un ve yapı olarak Ethereum’a benzer özellikler barındıran kripto paraların ABD’deki menkul kıymet yasalarına tabii tutulamayacakarını düşünüyor.

Coin Center, bundan birkaç ay önce ABD’deki Temsilciler Meclisi üyelerinden Ted Budd ile birlikte çalışarak Jay Clayton’a bir mektup göndermişti. Coin Center bu mektupta yine birkaç ay önce SEC’in yetkili isimlerinden olan William Hinman tarafından Ethereum’un menkul kıymet olmadığına dair yapılan açıklamanın doğruluğunu soruyordu.

Hinman geçtiğimiz yılın yaz mevsiminde yaptığı bir konuşmada Ethereum’un menkul kıymet olarak değerlendirilmediğini ve menkul kıymet olarak düzenlenmeyeceğini söylemişti. Jay Clayton, kendisine Coin Center tarafından gönderilen mektuba yanıt verdi ve bazı açıklamalarda bulundu.

Hinman tarafından yapılan açıklamaların “belli başlı kısımlarına katıldığını” söyleyen Clayton, bunun yanı sıra kripto paraların yapı olarak zaman içerisinde değişim gösterebildiklerini, dolayısıyla günümüzde menkul kıymet olarak görülmeyen bir koinin ilerleyen zamanlarda menkul kıymet tanımına uyum sağlayabileceğini vurguladı.

Clayton ayrıca mektuba verdiği cevapta menkul kıymet olarak değerlendirilemeyecek dijital paralar hakkında konuştu:

“Eğer müşteriler, belli başlı bir kişinin veya bir grubun temel idari işleri yürütmesini beklemiyorlarsa o zaman ilgili dijital para artık menkul kıymet sınıfından çıkabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment