Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Carrefour Blockchain Sayesinde Daha Çok Satış Yapmaya Başladı

Perakende devi Carrefour, ürünlerini Blockchain teknolojisi ile takip etmeye başladıktan sonra daha çok ürün satmaya başladı!

Reuters tarafından yapılan habere göre Carrefour bundan kısa bir süre önce kullanmaya başladığı Blockchain teknolojisinin meyvelerini toplamaya şimdiden başladı. Sektörünün en büyük isimlerinden olan Carrefour bu teknolojiyi kullanarak et, süt ve meyve gibi çeşitli gıdaları takip ediyor. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre şirket bu yılın sonuna kadar 100 farklı ürünü daha bu teknolojiyle takip etmeyi planlıyor.

Carrefour’un Blockchain projesinden sorumlu olan Emmanuel Delerm tarafından yapılan açıklamalara göre şirket Blockchain’in faydalarından epey memnun gibi görünüyor. Delerm, Reuters’a konuştu ve şirketin şu ana kadarki tecrübesini anlattı. Kendisinin konu hakkındaki yorumlarından bir kesit şu şekilde:

“Blockchain sayesinde greyfurtlar geçtiğimiz yıla kıyasla çok daha hızlı satıldılar. Ayrıca Blockchain ile takip edilen piliçler, takip edilmeyenlere kıyasla çok daha satılıyorlar.”

Şirketin açıklamalarına göre bu takip sistemi sırasıyla en çok Çin’de, İtalya’da ve Fransa’da kullanılıyor. Delerm’in açıklamalarına göre özellikle genç nesil, yaşlılara kıyasla daha az ama “daha iyi” ürünler alıyor.

Carrefour tüm bunları göz önünde bulundurarak Blockchain teknolojisini kullanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment