Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Merkez Bankası Yetkilisi: Yakın Zamanda Dijital Şekel Beklemeyin!

Üst düzey bir İsrail Merkez Bankası yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, merakla beklenen dijital şekel için olumsuz konuştu ve bunun yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini  dile getirdi. İsrail Merkez Bankasının Para Politikası Departmanı Başkanı olan Dr. Sigal Ribon, konu hakkında yaptığı açıklamada İsrail’in kendi ulusal dijital para birimini piyasaya süren ilk gelişmiş ülke haline gelme niyetinde olmadığını vurguladı.

Ribon’a göre şu an İsrail içerisinde böyle bir dijital para biriminin oluşturulması için çok ama çok zaman geçmesi gerekiyor.

”Yakın zamanda bir dijital Şekel piyasaya sürmeyi önermiyoruz. Henüz hiçbir gelişmiş ülke ulusal bir dijital para birimi piyasaya sürmedi. Kendi dijital para birimimizi piyasaya sürmeyecek oluşumuzun bir başka nedeni ise, İsrail içerisindeki teknolojik alt yapı eksikliği olarak gösterilebilir. Gelecek vaat eden startup firmalarımız ve girişimcilerimiz var ancak temel alt yapımız bunu uygulamaya koymaktan oldukça uzak.’

İsrail özellikle kripto para birimleri konusunda benzersiz bir görüşe sahip. Ülkenin Merkez Bankası ve diğer bankaları kripto para işlemleri yapan platformlara karşı sert bir tutum sergileme eğilimi gösterse de, İsrail Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz günlerde Bits of Gold isimli kripto para borsası lehine karar vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment