Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cathie Wood’a Göre Bitcoin ETF Onayına Çok Az Kaldı: SEC’nin Tavrından Memnun!

Ark Invest CEO’su Cathie Wood SEC’nin spot Bitcoin ETF sürecinde gösterdiği gelişmeden mutlu olduğunu belirtirken onay için potansiyel tarihini açıkladı.

Cathie Wood CNBC’s Crypto World’de katıldığı bir yayında, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu süreç içerisinde pozitif gelişmeler katettiğini belirten Wood, spot Bitcoin ETF başvurularının 10 Ocak 2024’e kadar onaylanacağını ifade etti. Ark Invest ETF başvurusuna ilişkin son güncellemesini geçtiğimiz ekim ayında SEC’ye sunmuştu.

Güncellemenin sunulduğu o günlerde Ark Invest ve 21 Shares’in ortak başvurusu olan “ARK 21Shares” (ARKB) spot Bitcoin ETF başvurusu için nihai kararın kararı 15 Ocak 2024 tarihine kadar açıklanacağı belirtilmişti.

Wood verdiği demeçte, Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda artan enflasyona karşı güvenli liman olmaya deva edeceğini savundu. Öte yandan spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanması durumunda piyasa için gerekli olan çeşitlendirme ve yönlendirme süreçlerinde Ark Invest’in önemli bir rol oynayacağını belirtti:

Spot bir Bitcoin ETF’si, kurumlar ve diğer yatırımcılar bu alana ayak bastığında canlanacaktır. Bu noktada ürünleri çeşitlendirmenin yollarını arayacaklar ve biz de çeşitlendirme stratejilerini aktif olarak yönetmeye hazır olmak istedik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!