Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CBOE, Bitcoin Vadeli İşlem Sözleşmelerini Durduracağını Açıkladı!

Bitcoin, 15 Mart tarihine kötü bir haber ile giriş yaptı. Dünyanın önde gelen vadeli işlem platformlarından birisi olan The Chicago Board Options Exchange (CBOE), 14 Mart tarihinde yaptığı bir açıklama ile Mart ayında yeni bir Bitcoin vadeli işlem piyasası eklemeyeceğini ve işlemleri durduracağını beyan etti.

CBOE tarafından yapılan açıklamaya göre kurum kripto para birimlerin alım satımına yönelik yaklaşımını tekrardan değerlendirmeye almak istiyor:

”CFE, 2019 Mart ayında alım satım için bir Cboe Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi eklemeyecek. CFE, alım satım için dijital varlık türevlerini nasıl sunmaya devam edeceği konusundaki yaklaşımını tekrar gözden geçirecek. Kurum sıradaki adımlarını gözden geçirirken, alım satım için ek bir XBT vadeli işlem sözleşmesi listleme niyetinde değil.”

XBTM19 olarak bilinen listelenen mevcut Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi önümüzdeki  Haziran ayında sona erecek. CBOE şuan mevcut bütün vadelilerin alım satım için açık olduğunu vurguladı. Bilindiği üzre CBOE 2017 yılının Aralık ayında Bitcoin vadelilerinin alım satımını başlatmıştı.

Bitcoin’in vadelilerinin başlaması birçok uzmana göre 2017 yılının Aralık sonlarında 20.000 dolarlık seviyeyi getiren tetikleyici oldu ve Bitcoin’in devamında neredeyse bütün kripto para piyasası yükselişe geçti. Vadeli işlem sözleşmeleri yatırımcılara altta yatan varlığa maruz kalma şansı tanıyor ve yatırımcılar aslında hiç Bitcoin sahibi olmadan Bitcoin’leri varmışcasına işlem yapabiliyorlar.

Bitcoin, CBOE Olmadan Ne Durumda Olacak?

Konu vadeliler olduğunda Bitcoin’in en büyük dostu BitMEX kripto para borsası ve CME borsası olarak bilinmekte. CBOE’nin vadelileri liste dışı bırakmasının en büyük sebeplerinden birisi hacimsizlik ve yeterince ilgi olmaması olarak tahmin edilebilir ve bu etmenlerden ötürü CBOE’nin vadelileri listelemeyi durdurması piyasaya çok fazla sarsmayacaktır.

Yine de ana akım kabul için CBOE’nin vadelileri gerçekten hem Bitcoin hem de diğer kripto paralar için önemli bir konuma sahipti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment