Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası: Bitcoin Gerçek Para Değildir

Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve Bitcoin’in gerçek bir “para birimi olmadığını” söyledi.

Avrupa Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden “ECB’ye Sor” etiketli bir etkinlik düzenledi ve Dünya genelindeki vatandaşlardan gelen bazı soruları yanıtladı.

Kripto paralarla bankalar arasında senelerdir bir uyuşmazlık yaşandığı biliniyor. Pek çok banka yöneticisi Bitcoin gibi kripto paraların yeteri kadar verimli olmadıklarını öne sürerken kripto para destekçileri aynı şeyi bankalar için söylüyorlar.

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayınlanan açıklamalara baktığımızda bankalar ve kripto para destekçileri arasındaki bu anlaşmazlığın günümüzde de devam ettiğini açık bir şekilde görebiliyoruz.

Avrupa Merkez Bankası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla birlikte hem Bitcoin gibi kripto paralar hem de Blockchain teknolojisi hakkındaki görüşlerini paylaşmış oldu.

Merkez Bankası tarafından yayınlanan bu gönderilerden özellikle bir tanesi, kripto para destekçileri tarafından yoğun tepki gördü ve pek çok kişi ECB’yi tarafsız olmamakla suçladı. Bahsettiğimiz gönderiyi aşağıda görebilirsiniz:

“Kripto paraların altında yatan teknoloji pek çok sektörde kullanılabiliyor. Ancak Bitcoin para değildir.”

Avrupa Merkez Bankası tarafından paylaşılan bu açıklama şu ana dek JPMorgan’ın CEO’su olan Jamie Dimon veya Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffet gibi isimler tarafından yapılan açıklamaları andırıyor. Zira bu isimler de Blockchain’in potansiyelini kabul ederken Bitcoin’in parasal bağlamda herhangi bir değerinin olmadığını düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment