Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CBOE Bitcoin Vadeli İşlem Sözleşmelerinin Fiyatını Düşürmeyi Planlıyor

Borsa operatörü CBOE, ilk kripto para ürününü piyasaya sunmasından sadece aylar sonra Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini fiyatlandırma yöntemini değiştirmeyi planladığını söyledi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’na 17 Nisan’da gönderdiği belgelerde CBOE Vadeli İşlem Borsası (VİB) yönetim müdürü Matthew McFarland, 1 Mayıs tarihinde vadeli işlem sözleşmelerine yapılan minimum zamı 10 dolar değerindeki 10 puandan 5 dolar değerindeki 5 puana indirmeye dair bir kural değişikliği teklifi olduğunu açıkladı.

McFarland, bu hamlenin XBT vadelilerinde olumlu bir etkisi olacağını söyledi. Kural değişikliği, tek bir kontratı içeren tek kademli işlemlere uygulanacak. Bir yatırımcının iki farklı sözleşmeyi aynı anda alıp satmasını gerektiren ‘spread’ işlemleri kapsamayacak. ‘Spread’ işlemlerin şu andaki minimum zam oranı 0.01 dolar.

McFarland bu kararın, şirket Aralık ayında vadeli sözleşmeleri başlattığından bu yana toplana veriler tarafından desteklendiğini söyledi. McFarland açıklamasında:

”CBOE Vadeli İşlem Borsası, XBT vadelilerinin ticaretinde sağladığı hizmeti geliştirmeye devam edecek ve bu gelişimlerin ışığında gelecekte de XBT vadeli ticaretine dair yenilikler getirecek. VİB, bu değişimlerin kamuya ve piyasaya etkilerinin yapıcı olacağına inanıyor.”

Bu yorumlar şirketin, kripto para ürünlerine dair kamuyla olan diyaloğuna dair takındığı pozitif tavırla çakışıyor. Örnek olarak, geçen ay CBOE Küresel Piyasaları üst düzey yöneticilerinden biri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yazdığı mektupta piyasanın Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonunu destekleyebileceğini savundu.

Şirket bir borsa yatırım fonu için açıkça baskı yapmasa da serbest piyasasının böyle bir hamleyi kaldırabileceğini göstermek için elindeki verileri sundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment