Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CBOE Tüm Zamanların En Yüksek Bitcoin Vadeli İşlem Hacmine Ulaştı

Bitcoin vadeli sözleşmeleri için iki büyük pazar, Çarşamba günü itibariyle önemli bir artış elde etti.

Mevcut piyasa verilerine göre, CBOE’nin kontratlarının Aralık ayı itibariyle tekrar piyasaya girmesiyle, Bitcoin vadeli sözleşmeleri en yüksek seviyeleri gördü. Mayıs ayı vadeli sözleşmeleri için 18.210, Haziran ayı sözleşmeleri için 703 ve Temmuz ayı sözleşmeleri için 87 adet işlem görüldü. Ağustos ayı için herhangi bir hacim bildirilmedi.

Perşembe günü sosyal medyada yayınlanan bir videoda CBOE Options Institute’un kıdemli öğretim görevlisi olan Kevin Davitt, günlük ortalama hacmin XBT Bitcoin Futures’da yaklaşık olarak 6600 olduğunu söyledi. Düne kıyasla hacmin neredeyse üç kat arttığını sözlerine ekledi.

” Dün, yaklaşık olarak beş ay önce CBOE’ye giriş yapıldığından beri, Bitcoin vadeli işlemlerinin en yüksek günlük hacmi oldu. Mayıs ayı genelinde 18.210 vadeli işlem görüldü ve bu süreç yapısı boyunca dün burada toplamda 19.000 Bitcoin vadeli işlemi gerçekleşti. Daha önceki oturumlardaki en yüksek hacim, Ocak ayında 15.500’den az sözleşmeyle gerçekleşmişti. “

Çarşamba günkü hacim, geçtiğimiz günlere kıyasla oldukça sıradışıydı ve Perşembe günkü oturumda görülen sonuçlara ulaştı. Pazartesi günü XBT Bitcoin Futures’de 3.881‘den işlem görülürken Salı günü 6.653‘e yükseliş gerçekleşti. Perşembe günü itibariyle 5.634 kontratta hacim bildirildi.

CME de piyasa verilerine göre Çarşamba günü büyük bir ticaret günü yaşadı.

Borsa, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin hacminin bir önceki güne kıyasla Çarşamba günü iki katına çıkmasıyla 11.000 kontratı geçtiğini gördü. CBOE’den farklı olarak, SPE’nin web sitesindeki verilere göre Nisan 2018 sözleşmelerinde büyük bir artış yaşandı.

Davitt, Ocak ayındaki artışın ilk sözleşme setinin sona ermesiyle aynı zamanda rastladığını söyledi. Ancak Çarşamba günkü hacim, Davitt’in gelecekte beklediği %15-20 aralığında yer almadı.

” Tahminlerimizde bir sapma olup olmadığını veya daha fazla kurumsal türün kripto endüstrisine hareket edip etmediğini görmek için kesinlikle beklemede olacağız. Bunun yanında XBT Bitcoin Futures’taki genel yükseliş devam edecek. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment