Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CBOE-VanEck Bitcoin ETF Başvurusu İçin Geri Sayım Bugün Başlıyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 5 Nisan tarihine kadar sadece bir değil, iki Bitcoin ETF başvurusu hakkında karar vermek zorunda kalabilir.

İkinci defa VanEbck, SolidX ve CBOE BZX Exchange tarafından başvurusu yapılan Bitcoin ETF’sinin 20 Şubat Çarşamba tarihinde resmen SEC tarafından yayınlanması bekleniyor ve söz konusu yayınlama kabul, ret veya erteleme kararlarından birisinin verilmesi gereken 45 günlük geri sayımı da başlatacak. Başvuru ilk olarak 13 Şubat tarihinde SEC’in internet sitesinde görülmüştü.

Başvuru resmi olarak sitede yayınlandıktan sonra, halkın 20 Şubat tarihinden sonra konu hakkında görüşlerini aktarmaları konusunda üç haftası var ve 13 Mart tarihine kadar girilen görüşler oldukça büyük de bir öneme sahip. SEC, yorumların kapanışından sonra 5 Nisan tarihine kadar bir üç haftaya daha sahip olacak ve bu süre zarfında başvuruya ne cevap vereceğini kararlaştıracak.

Teklif şuan için Federal Register internet sitesinde incelemede olarak gözükmekte ki bu da resmi olarak yayınlanmadığı anlamına geliyor. VanEck/SolidX Bitcoin ETF başvurusunun yanı sıra, geçtiğimiz tarihlerde NYSE Arca ve Bitwise Investment Management tarafından yapılan Bitcoin ETF başvurusu da geri sayımın başlaması ile gündeme geldi. 15 Şubat tarihinde sitede yayınlanan Bitwise başvurusunun, VanEck başvurusuna kıyasla daha az vakti var.

VanEck Bitcoin ETF’si geçtiğimiz Ocak ayı başlarında ABD hükümetinin kapalı olmasından dolayı firma tarafından geri çekilmiş ancak daha sonra hükümetin yeniden işlem vermesi ile başvuru tekrarlanmıştı. CBOE ile VanEck’in bu esnada temel korkusu hükümet kapalılığından dolayı Bitcoin ETF başvurusunun otomatik olarak reddedilmesiydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment