Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Yargıç QuadrigaCX Müşterileri İçin Yasal Temsilcileri ‘Sonunda’ Atadı!’

19 Şubat tarihinde yayınlanan mahkeme evraklarına göre, Yeni İskoçya Yüksek Mahkemesi sonunda beklenen kararı verdi ve Kanadalı hukuk firması Miller Thomson and Cox & Palmer ekibinin, kripto para borsası QuadrigaCX mağdurlarını temsil edeceğini açıkladı.

Yargıç Michael Wood geçtiğimiz Salı gününde ilgili hukuk firmasının Kanada tabanlı kripto para borsası QuadrigaCX’in mağdur ettiği kullanıcıların hepsini temsil edeceğini ve başka bir yasal temsilcinin dava hakkında başvuru yapmasına gerek olmadığını vurguladı. Temsilciler temel olarak kullanıcılar arasında iletişimi sağlamak, mahkeme tarafından denetim için atanan Ernst&Young firması ile olan iletişimi kurmak, mahkeme önünde kullanıcıların çıkarlarını savunmak, kullanıcılar arasında olası çatışmaları tespit etmek kullanıcı gizliliğini savunmak gibi görevlere sahip olacak.

Bilindiği üzre QuadrigaCX kripto para borsası CEO’su Gerald Cotten’in Hindistan içerisinde vefat etmesi ile gündeme adeta bomba gibi düşmüştü. CEO’nun vefatı ile soğuk depolama cüzdanlarına erişemediklerini ifade eden borsa yetkilileri, 150 milyon dolar üzerinde müşteri fonlarının kaybı sonrası müşterilerin öfkesine tanıklık etti ve birçok yatırımcı soluğu Yeni İskoçya mahkemesinde aldı. Avukatlar ve hukuk firmaları kurbanları temsil etmek için adeta mahkemeye akın etmiş ve mahkeme çok fazla mağdur ile avukat olmasından dolayı temsilen seçim yapacağını açıklamıştı.

Yargıç Wood sıradaki duruşmanın 5 Mart 2019 tarihine ertelendiğini duyurdu ve o tarihe kadar mağdurların, denetim firmasının ve borsa yetkililerinin bir anlaşmaya varmalarını beklediğini, aksi taktirde mahkemenin kararını açıklayacağını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment