Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya Merkez Bankası Araştırması: Bitcoin Sansürsüz Bir Sistem İçin Çözümdür

İspanya’nın Merkez Bankası olan Bank of Spain tarafından yakın zamanda yayınlanan bir araştırmaya göre, Bitcoin sansür olmayan bir sistemin üretilmesi için aranan çözümün ta kendisi olabilir. Birçok Merkez Bankası tarafından yapılan olumsuz yorumların tersine imza atan İspanya Merkez Bankası, kripto paraların gerçek potansiyelini görebilen nadir kurumlardan birisi olarak öne çıktı.

Bitcoin’in nasıl çalıştığı ve nasıl kullanıldığı hakkında yaptığı bir araştırmayı paylaşan banka yetkilileri, söz konusu lider kripto para biriminin avantajları, dezavantajları ve kurumsal bir finansal düzenden nasıl gözüktüğü ve nelere yol açabileceği konularında da açıklamalarda bulunmaktalar. Araştırmada temel dayanak olarak Satoshi Nakamoto’nun hazırladığı Bitcoin whitepaper’ı kullanılmakta ve Nakamoto’ya göre dünyanın güven yerine kriptografik kanıtlara dayalı elektronik bir ödeme sistemine ihtiyaç duyulmasının doğruluğu vurgulanmakta.

Araştırmanın sonlarına doğru  kripto para birimlerinin hiçbir işlem sansürü veya merkezi bir kurum müdahalesi olmadan, sansüre kapalı bir şekilde işlem yapabilmek için üretildiği ve Bitcoin’in ”sansür olmadan yaratılan bir sistemin çözümü” olduğu belirtiliyor. Buna rağmen Merkez Bankasının araştırması ayrıca geleneksel ödeme sistemlerinin sansür problemini çözmek istemediğini ve bu sebeple kripto paraların onlara bir alternatif yaratmadığını da ifade etmekte.

Bütün bunların yanı sıra birçok Merkez Bankasının belirttiği gibi kripto paraların mevcut dünya düzeninde kurulu finansal sisteme hiçbir risk teşkil etmeyeceğini belirten İspanya Merkez Bankası yetkilileri, geleneksel yöntemlere kıyasla ödeme kanallarında da bir değişiklik beklemediklerini vurgulamaktalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment