Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cebelitarık, ”Düzenlenen ve Denetlenen İlk Blockchain Borsası” İçin Lisans Verdi!

22 Kasım tarihinde yayınlanan bir blog gönderisine göre, Cebelitarık Blockchain Exchange (GBX) isimli platform, sonunda Cebelitarık Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan (GFSC) beklediği işletme lisansını aldı.

GBX ilk olarak bu yılın Temmuz ayında ülkenin menkul kıymet borsası Cebelitarık Menkul Kıymetler Borsası (GSX) tarafından kurulmuştu.  Platform kendi blockchain trading platformunu 2017 yılının Kasım ayında duyurmuş ve ‘dünyanın ilk ulusal şekilde regüle edilen dijital varlık piyasası ve ekosistemi” olmayı hedeflediğini de vurgulamıştı.

”21 Kasım 2018 tarihinden itibaren, GBX, Cebelitarık’ın Finansal Hizmetler Regülasonları 2018 DLT çerçevesi kapsamında Cebelitarık Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından denetlenen tam lisanslı bir Dağıtık Defter Teknolojileri sağlayıcısı olarak hizmet verecek.”

Bildiride yer alan bilgilere göre, GSX düzenlenen bir blockchain borsası hizmeti sunan ilk menkul kıymet borsası unvanını da elde etti.

GBX basın saatine göre aralarında Bitcoin, Ethereum ve borsanın kendi token’i Rock (RKT) kripto para birimlerinin olduğu toplam 6 varlığı destekliyor ancak ilerleyen günlerde ABD dolarının yanı sıra yeni kripto para birimleri ve itibari para birimleri de eklemeyi planlıyor.

Cebelitarık oldukça küçük bir bölge olmasına rağmen, özellikle ICO regülasyonları ve blockchain düzenlemeleri ile adından sıkça söz ettirmekte. Cebelitarık yönetimi geçtiğimiz tarihlerde belirli başlı ICO projelerine ülkenin ekonomisine katkı sağlamaları karşılığında ”yetkili sponsor” olma şansı tanıyacaklarını belirtmişti.

Cebelitarık, GBX’in piyasaya sürümü öncesinde Mart ayına kadar 200’ün üzerinde ICO projesi başvurusu aldığını da açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment