Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nick Core: Bence Uzun Bir Süre Bitcoin İçin 3.000 Dolar Seviyesinin Altında Kalacağız

Ecosystems LLC‘nin kurucusu ve başkanı olan Nick Core, yakın zamanda katıldığı bir röportajda Bitcoin için olan ”capitulation” (finansal açıdan iflas bayrağını çekmek, zararına satmak) seviyesi ve olası geri dönüşler hakkında konuştu. Core, tahminlerini 2014 ve 2015 yılı arasında yaşanan ayı piyasasının piyasa verilerine dayanarak yaptığını ve mevcut piyasanın da benzer ibareler içerdiğini ifade etti.

Ran NeuNer‘in CryptoTrader programına katılan Core, önceki ayı piyasasına benzer faktörler gördüğünü ki bunun da 0.7’lik Fibonacci seviyesinin çok az üzerinde kapanış yaptığını ifade etti. Core bunun yanı sıra mevcut piyasanın da bu seviyeden çok uzak olmadığını ekledi ve devam etti:

”Bu seviyede tutmaya çalışacağız. Eğer bunu tutamazsak, 3000 dolar seviyelerinde gerçek capitulation seviyelerine inebiliriz. Burada bir dip seviye bekliyorum ve bunun için de bir kaç sebep var.”

Core ilk olarak Fibonacci seviyesinin izlenmesi gerektiğini çünkü önceki piyasanın buna göre kapanış yaptığını açıkladı. Ünlü isim daha sonra uyumsuzluk trendini gösteren OPV indikatörünün ve haftalık grafiğe göre dip seviyesini bulmuş olan RSI’nin izlenmesini tavsiye etti. Piyasanın genel trendi hakkında yorum yapan Core, şunları aktardı:

”Bu kesinlikle majör bir fiyat düşüşü. Ben hala capitulation seviyelerine indiğimizi düşünmüyorum. 3000 dolar benim capitulation seviyem ve bunun altında herhangi bir fiyat seviyesinde, bence uzun bir süre orada kalırız. Eğer düşündüğüm capitulation seviyelerine inersek, bence burada bir kaç ay kalabiliriz. Bunun aşağısında herhangi bir seviye ise felaket bir tabloyu ortaya çıkarabilir ve yıllarca orada kalabiliriz.”

Emtiaların da bu seviyelere indiğinde bazen on yıllarca bu seviyelerde kalabildiğini ifade eden Core, aynısını Bitcoin için de beklediğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment