Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ceek, Ünlü Giyim Firması H&M’in Metaverse’de Mağaza Açtığını Duyurdu

Dünyaca ünlü birçok sanatçı ve markayı bir araya getiren metaverse projesi Ceek (CEEK), İsveç merkezli giyim firması H&M’in kendi metaverse’ü olan Ceekcity üzerinde mağaza açtığını duyurdu.

Ethereum tabanlı metaverse projesi Ceek yaptığı paylaşım ile yıllık ortalama 25 milyar dolar cirosuyla dünyanın önde gelen perakende giyim firmalarından biri olan H&M’in, sanal mağazasını tanıttı.

Ceek resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Ceek VR ile metaverse’de alışveriş, CEEK ile bir oyundan daha fazlası” ifadelerinde bulundu.

Sirkülasyondaki coin miktarı yaklaşık 744 milyon olan ve 410 milyon dolar market değerine sahip Ceek, birçok ünlü şarkıcı ve marka ile yaptığı ortaklıklar ile gündeme geliyor. Oluşturduğu metaverse’de sanatçılar ve toplulukları bir araya getirerek kazanç elde etmelerine olanak tanıyor. Gelecekte metaverse’ün YouTube’u ve Twitch’i olarak görülüyor. Yarattıkları Ceekcity içerisinde konserler, spor müsabakaları gibi etkinlikler de bulunuyor. Ceek token sahipleri tüm bu imkanlardan faydalanabilmektedir. Firmanın anlaştığı sanatçılar arasında Lady Gaga, Demi Lovato, Bon Jovi ve Ziggy Marley bulunuyor. Ayrıca yatırımcıları arasında Apple, T-mobile ve Universal Music bulunuyor. Ceek kendi tasarladıkları VR gözlüğüne ve kulaklığa sahiptir.

Adidas, Audius, Twitter CEO’su, Facebook, Snoop Dogg gibi birçok dünyaca markalaşmış isimlerin adı son günlerde sıkça metaverse ile birlikte anılmaya başlandı. Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, geçtiğimiz günlerde metaverse’ün trilyonlarca dolarlık bir ekosisteme dönüşeceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!