Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius (CEL), Bitcoin Tasfiye Fiyatını 5 Bin Doların Altına Düşürdü

Geçtiğimiz 24 saat içinde Celsius (CEL), lending platformu olan Maker’a 120 milyon dolarlık borcunu geri ödedi. Üç işlemde gerçekleştirilen borç ödeme işlemi Celsius’un Bitcoin üzerindeki tasfiye fiyatını 5 bin doların altına düşürdü.

Halihazırda ciddi bir tasfiye krizinin ortasında olan Celsius, geçtiğimiz aylarda lending paltformu Maker üzerinden WBTC teminatı olarak yüz milyonlarca dolar borç almıştı. Merkeziyetsiz finansta, kullanıcılar borçlarını zamanında ödeyemediği durumlarda tasfiyeler meydana gelir ve protokoller teminatlı varlıklarını otomatik olarak satar.

Dün gerçekleşen toplamda 120 milyon dolar değerinde olan 3 borç ödeme transferi sayesinde Bitcoin üzerindeki tasfiye fiyatı 4.966 dolar seviyesine geriledi. Celsius’a ait olan WBTC-A kasası 25977, şimdi düşük riskli olarak derecelendiriliyor.

Celsius, üzerindeki risk geçmiş gibi görünse de firma hala Maker’a 82 milyon dolar, Compound’a  100 milyon dolar ve Aave’ye 175 milyon dolar borçlu durumda bulunuyor.

Platform bünyesinde yaşanan krizlere rağmen CEL tokeni geçtiğimiz haftalarda hızlı yükselişler sergiledi. CEL, son 14 günde %80,5, son 7 günde ise %15 büyüme gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!