Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode: Bitcoin (BTC) “turistleri” piyasadan çekildi yalnızca Hodler’lar kaldı

On-chain veri platformu Glassnode’a göre Bitcoin (BTC), haziran ayında tarihin en kötü aylık performanslarından birini gösterirken Bitcoin “turistleri” piyasadan temizlendi ve piyasada yalnızca Hodler’lar kaldı.

Glassnode, haftalık düzenli olarak yayınladığı piyasa raporunda bu hafta, Bitcoin‘in haziran ayında yaşadığı %37,9 düşüşle son 11 yılın en kötü aylık performanslarından birini gösterdiğini ve bu düşüşün Bitcoin’in 10 dolar olduğu 2011 yılı ayı piyasası ile karşılaştırılabileceğini yazdı.

Raporda, kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarını “turist” olarak nitelendiren Glassnode, yaşanan düşüş ile birlikte Bitcoin “turislerinin” piyasayı terk ettiğini, HODL eden yatırımcılarının kaldığını belirtti.

On-chain verilerin tipik bir ayı piyasasını gösterdiğini söyleyen Glasnode, Bitcoin ağındaki aktivitenin 2018 ve 2019‘daki ayı piyasası ile aynı seviyede olduğunu ekledi ve şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin ağı, neredeyse tüm spekülatif varlıkların ve piyasa turistlerinin varlıktan tamamen temizlendiği bir duruma yaklaşıyor.

Önemli birikim seviyelerine dikkat çeken Glasnode, Bitcoin “turistlerinin” neredeyse tamamen temizlenmesine rağmen elinde 1 BTC‘den az tutan ve 1.000 ila 5.000 BTC‘ye sahip olan adreslerin “anlamlı bir şekilde arttığını” belirtti.

Glasnode, “sıfır olmayan bir bakiyeye sahip Bitcoin adreslerinin” yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştığını ve şu anda 42.3 milyonun üzerinde seyretmeye devam ettiğini vurguladı.

Ayrıca Bitcoin ağının ayı piyasalarında önemli bir cüzdan temizliği gördüğüne dikkat çeken Glasnode, şu anda verilerin aksini yansıttığını ancak bunun “ortalama Bitcoin katılımcıları arasında artan bir kararlılık seviyesini” gösterdiğine değindi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte %2 değer kazanan Bitcoin (BTC), haberin kaleme alındığı sıralarda 19.758 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!