Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Borcunu Kapıyor: 410 Milyon Dolarlık Token Aldı

Bir süredir maddi zorluklar yaşayan Celsius, merkeziyetsiz finans platformlarından Aave’deki 410 milyon dolarlık tokenını geri aldı.

Lending platformlarından Celsius, Aave’den borç alabilmek için platforma 410 milyon dolarlık stETH yatırmıştı.

Aave’e yaklaşık 90 milyon dolarlık borcu olan şirket, platforma 81,6 milyon dolar değerinde USDC göndererek hem borcunun büyük kısmını kapadı hem de teminatını geri aldı.

Ether (ETH) türevi olarak işleyen stETH, dolaşımdaki her bir stETH, proof-of-stake ağına kitlenmiş bir adet ETH’ye denk olacak şekilde tasarlandı. Ancak bu denkliğin yitirilmesi sonucunda stETH şu anda ETH’den biraz daha ucuza alınıp-satılabiliyor.

Celsius, kripto para piyasasında yaşanan düşüş sonrasında platformdaki para çekme işlemlerini durdurmuş ve yaklaşık 150 çalışanının işine son vermişti.

Celsius, bir yandan yeniden yapılandırma seçeneklerini gözden geçirirken bir yandan borçlarını kapamaya devam ediyor.

Şirket geçen hafta Maker’a olan 228 milyon dolarlık borcunu ödeyip, 440 milyon dolarlık Wrapped Bitcoin (WBTC) teminatını geri almıştı.

Şirketin DeFi platformlarına halihazırda 8,5 milyon doları Aave’e, 50 milyon doları Compound’a olmak üzere yaklaşık 59 milyon dolarlık borcu bulunuyor. Celsius, bu borçlarını da kapaması halinde bu platformlarda teminat olarak bıraktığı 227 milyon dolarlık varlığı geri alabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!