Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap3 Hacklendi Mi? Binance CEO’su CZ Yanlış Alarm İçin Özür Diledi

Binance CEO’su CZ, Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide geçtiğimiz saatlerde Uniswap3 merkeziyetsiz borsası üzerinde bir “Hack” saldırısı tespit ettiklerini ve çalınan Ethereum (ETH)’ların Tornado Cash üzerinde aklanmaya başladığını belirtti.

12 Temmuz günü CZ tarafından paylaşılan gönderide, Binance güvenlik istihbarat uzmanları biriminin Ethereum ağı üzerinde çalışan Uniswap3 protokolü üzerinde olası bir istismar tespit ettiklerini belirtti. CZ gönderisinde “Hacker şimdiye kadar 4295 ETH çaldı ve Tornado Cash aracılığıyla aklama işlemi gerçekleşiyor. Biri Uniswap’a haber verebilir mi?” ifadelerinde bulundu.

Etherscan üzerinde ki veriler, hacker’ların ağ üzerinde yaptığı binlerce Ethereum’luk işlemleri açığa çıkartıyor.

CEO CZ, ilk gönderisinden yaklaşık 1 saat sonra Uniswap ekibiyle iletişim kurduklarını açıkladı: “Protokol güvende. Saldırı bir “oltalama” gibi görünüyor. Ekipler hızlıca tepki verdi. Her şey yolunda. Alarm için üzgünüm.”

CZ’nin bu “yanlış anons”undan sonra Uniswap Token (UNI) %10‘luk bir düşüş yaşadı. Geçtiğimiz 24 saat içerisinde UNI/USDT üzerinde toplam 1.36 milyon dolarlık long pozisyonun tasfiyesi gerçekleşti.

Bir kullanıcının, tıkladığı “oltalı” bağlantı yüzünden Uniswap3’e bağlı kripto para cüzdanının özel anahtarını hackerlara kaptırdığı bu olayın, CZ tarafından büyük çaplı bir hack saldırısı olarak sunulması kripto para topluluğunun tepkilerini çekti. Bazı kullanıcılar söz konusu Twitter gönderisinin altına “Bilerek FUD yayıyorsun”, “Birisi bu adama Etherscan verilerini okumayı öğretsin” gibi yorumlarda bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!