Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasında Yaşanan Düşüşe Rağmen BNB, Bitcoin Paritesinde ATH’ına Yakın

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yerel token’ı Binance Coin (BNB), kripto para piyasasının genelinde yaşanan düşüşüne rağmen Bitcoin paritesinde (BNB/BTC) en yüksek seviyesine çok yakın durumda bulunuyor.

Bitcoin’in düşüşünden genel olarak bütün kripto paralar etkilenirken bunların arasında en az etkilenenlerden biri BNB oldu. Birçok kripto para yılın başından beri %75 ila %90 arasında düşüş yaşarken Bitcoin %57, BNB ise %55’lik düşüş gösterdi.

BNB/BTC Paritesi En Yüksek Seviyelerine Yakın

Yaklaşık 55 milyar dolar piyasa değeri olan BNB, piyasaya sürüldüğü 2017 yılından bu yana Bitcoin’e oranla daha iyi performans gösteriyor. Son düşüşlerde Bitcoin ile hemen hemen aynı performansı gösteren BNB, bu paritede tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmaya çok yakın durumda bulunuyor.

Son 7 Günde En Çok Kullanılan Ağ: BNB

Binance CEO’su CZ, 11 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden alıntıladığı bir paylaşımda, BNB’nin son 7 günde en çok kullanılan ağ olduğunu doğruladı.

Resim

Coin98’in paylaştığı verilere göre son 2-9 Temmuz tarihleri arasında en çok kullanılan ağ BNB olurken Ethereum ikinci, Polygon ise üçüncü sırada yer aldı. Yakın zamanda adını sıkça duyduğumuz Terra2 blockchain’i sekizinci sırada yer alırken yeni piyasaya sürülen katman-2 protokolü Optimism ise listede dokuzuncu sırada bulunuyor.

BNB Teknik Analizi

Binance’ın yerel token’ı BNB, tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 690 doların yaklaşık %66 aşağısında 231 dolardan işlem görüyor. Bir yükselen trendi bulunan BNB, yazım esnasında trend desteğinde bulunuyor. Bu trendi aşağı yönlü kırması durumunda BNB’nin bir sonraki destek seviyeleri 207 dolar ve 188 dolar seviyeleridir.

Direnç olarak ise mavi ile belirtilen 242-250 dolar bölgesi bulunuyor. BNB’nin bu dirençleri kırması durumunda, 320 dolara kadar yükseliş göstermesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!