Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CZ’den Şok İddia: Dev Haber Ajansı Reuters’ın Binance’i Karalamak İçin Bir Ekibi Bulunuyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), sektörün önde gelen haber sitelerinin kendi ve Binance hakkında yaptıkları “clickbait ” haber başlıklarına tepki göstermeye devam ediyor.

Özellikle son haftalarda yaptığı paylaşımlar ile clickbait haber başlıklarına birçok kez tepki gösteren CZ, son olarak 11 Temmuz Çarşamba günü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Reuters‘ın, Binance’in ABD yaptırımlarına rağmen İranlı kullanıcılara hizmet verdiğini iddia eden haberi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yalan haber mi gerçek haber mi? Reuters VS YCombinator.

 

Başlık: “Binance, ABD yaptırımlarına rağmen İran’daki kripto yatırımcılarına hizmet etti”

İçerik: “Binance yaptırımlardan sonra İranlı kullanıcıları yasakladı, geçici bir çözüm bulan 7 kullanıcı ise daha sonradan yasaklandılar”

Paylaşımda, YCombinator‘ın “Hacker News” bloğunda haber ile ilgili kullanıcı yorumlarının bulunduğu bir linke yer veren CZ, Reuters’ün haberi ile ilgili bir yorum yapmasına gerek olmadığını, kullanıcıların her şeyin farkında olduğunu ve haber sitelerinin okuyuculara aptal gibi davranmaya devam ettikleri takdirde onları kaybedeceklerini dile getirdi.

İtibarın en değerli varlık olduğunu vurgulayan Binance CEO‘su ayrıca bir kullanıcının “Reuters editörleri FUD yaymaya çalışan çılgın eski sevgili gibiler” yorumu üzerine şu ifadelere yer verdi:

Binance’in kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmak için görevlendirilmiş 8 gazeteciden oluşan bir ekip olduğunu duydum ve sahip oldukları tek şey bu. Ayrıca diğer kripto oyuncuları tarafından “teşvik edilmiş” olabileceklerini duydum. Ancak somut bir kanıt yok. Şimdi, ben de onlar gibi söylentiler yayıyorum…

Geçtiğimiz haftalarda The Guardins‘a röportaj veren CZ, The Guardians’ın röportajı “Binance patronu, Bitcoin’in 2 yıl boyunca 69.000 dolar seviyelerinin altında kalabileceğini söyledi.” şeklinde servis etmesinin ardından başlığın clickbait olduğunu düşünerek röportajı kendi blog sitesi üzerinden yayınlamış ve bir daha bu tarz başlık atan haber şirketleriyle röportaj yapmayacağını söylemişti.

CZ ayrıca clickbait başlıkların yanı sıra bazı haberlerin ise tamamen yanlış yapıldığını düşünüyor. Geçtiğimiz ay CoinGape‘in Binance Dibi Satın Aldı. 101.266 Bitcoin Ekledi” haberini paylaşarak içeriğin yanlış yorumlandığını ve Binance’in soğuk cüzdan bakiyesinin artmasının Binance’in değil kullanıcıların daha fazla Bitcoin satın aldığını gösterdiğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!