Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Compass Mining, Madencilik Cihazlarını Geri Aldı

Madencilik şirketi Compass Mining, kendi lehine çıkan mahkeme kararı sayesinde Maine’deki madencilik ekipmanlarını geri aldı.

Compass Mining’in minerları, Maine’de Dynamics Corp tarafından işletilen bir tesiste kalmıştı. Compass Mining, Dynamics Corp ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda eski ortağına dava açmış, Dynamics Corp’un söz konusu cihazları “rehin tuttuğunu” öne sürmüştü.

Delaware’deki mahkeme, 5 Temmuz tarihinde aldığı kararla Dynamics Corp’un Maine’deki tesiste kalan cihazları “çalıştırmasını, başka bir yere sevketmesini ya da bu cihazları daha farklı bir şekilde ortadan kaldırmasını” yasakladı.

Dynamics Corp’un iddiası, Compass Mining’in aralarındaki anlaşmada yer alan bazı ödemeleri aksattığı yönündeydi. Bu iddiaya yanıt veren Compass yönetimi, sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirterek, iddialara itiraz etti.

Compass Mining, 21 Haziran’da açtığı davadan olumlu sonuç aldıktan sonra tesiste kalan cihazları geri aldı. Compass Mining, ABD ve Kanada genelindeki birkaç farklı tesiste, müşterileri adına miner tutuyor. Maine’deki tesiste cihazı olan Compass müşterileri, talep etmeleri halinde cihazlarını geri alabilecekler.

Compass ise bu sırada kalan cihazları başka bir tesise taşıyabilmek için yeni bir ortak arayışına girdi. Şirket bu sürecin üçüncü çeyreğin sonuna kadar tamamlanmasını beklerken, o sırada Maine’den alınan cihazlar geçici olarak Denver’daki depoda tutulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!