Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Gryphon, Önündeki “Fırsatlardan Yararlanmak” İstiyor

Temiz enerji vurgusuyla madencilik yapan Gryphon Digital Mining, sektörün günümüz koşullarında doğurduğu fırsatlardan yararlanmak istiyor.

Bugün yapılan açıklamaya göre Gryphon, haziran ayı boyunca sahip olduğu 548 PH/s’lik hash oranını kullanarak 71 adet bitcoin dengi coin üretti.

Madencilik yapmaya Eylül 2021 tarihinde başlayan Gryphon, mayıs ayında 62 coin üretmişti ve şirket böylece madencilik performansını aydan aya yaklaşık %15 oranında iyileştirdi.

Şirket, hash oranını da aydan aya %17 oranında artırdı ve bu oranın, Bitmain’den gelecek yeni cihazlarla birlikte daha da artması bekleniyor.

Gryphon yönetimi, sektördeki mevcut koşullarla ilgili olarak, “Bitcoin fiyatında yakın zamanda yaşanan düşüş neticesinde, sektörde planlarını iyimser ve aşırı agresif şekilde yapan bazı şirketlerin, zor durumda olduğunu gösteren bazı işaretler görüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Şirket yönetimi, sektördeki diğer bazı madencilik şirketlerine kıyasla iyi durumda olduklarına inanıyor:

“Düşük maliyetle ve pozitif nakit akışıyla sürdüğümüz faaliyetler ve düşük faiz oranıyla aldığımız yaklaşık 28 milyon dolarlık borç düşünüldüğünde, Gryphon olarak önümüze çıkabilecek fırsatlardan yararlanabilecek bir durumdayız.”

Şirket, aldığı 28 milyon dolarlık borcu da bir sorun olarak görmüyor ve bu borcun “bitcoin cinsinden alındığını” ve borcun geri ödemesinin de bitcoin cinsinden olacağını vurguluyor. Gryphon yönetimine göre bu, şirketin dolar cinsinden karşılaşabileceği riskleri ortadan kaldırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!