Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ’den Kripto Projeleri ve Kaldıraçlı İşlemlerle Alakalı Açıklama

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Bitcoin ve kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Changpeng Zhao, Twitter’dan yaptığı paylaşımla röportaj yaptığı haber şirketlerine tepki gösterdi. En son Guardian ile röportaj yapan CZ, “Binance patronu, Bitcoin’in 2 yıl boyunca 69.000 dolar seviyelerinin altında kalabileceğini söyledi.” başlığının click-bait olduğunu düşünerek bir daha bu tarz başlık atan haber şirketleriyle röportaj yapmayacağını söyledi.

Ardından blog sayfasından röportaj içeriğinin benzerini paylaştı.

Binance kurucusu CZ, resmi blog sayfasında yaptığı açıklamada, “4 yıl önce insanlara Bitcoin’in 2022 yılında 20.000 dolardan işlem göreceğini söyleseydik sevinirlerdi.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Binance CEO’su blog yazısında şu marjin işlemlere de yer verdi:

2018 yılındaki ayıp piyasası ile şu andaki piyasa arasındaki temel farkın daha fazla kaldıraçlı işlem olduğuna inanıyorum. Hızlı ve yavaş olarak iki farklı kaldıraç şekli bulunuyor. Hızlı kaldıraçta art arda tasfiye gerçekleştiği için fiyatın bir günde 8000 dolardan 3000 dolara kadar düşmesine yol açar. Yavaş kaldıraç işe DeFi protokollerinden alınan borçlardır. Bunların etkisi biraz daha uzun süreli olur ve henüz bu sıkıntıların sonunu görmediğimizi düşünüyorum.

Daha önceki açıklamalarında da belirttiği gibi piyasa hareketlerini normal olarak karşılayan Zhao, bu düşüncesini yineledi.

Zhao, şu anda birçok projenin sıkıntılı süreç yaşadığını düşündüğünü belirtirken birçok şirkette nakit probleminin olduğundan bahsetti. Binance olarak da birçok projenin kendilerine geldiğini belirten CEO, projeleri incelediklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!