Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

dYdX’den Cosmos Kararı: ATOM Yüzde 12 Yükseldi

En büyük merkeziyetsiz kripto para borsalarından biri olan dYdX, kullandığı Ethereum altyapısını değiştirerek kendi blockchain’ini Cosmos tabanında geliştireceğini duyurdu.

22 Haziran tarihinde dYdX resmi web sitesinden açıklamalarda bulundu. Şirket yaptığı açıklamalarda, dYdX’in Cosmos tabanlı bir blockchain’e geçeceği duyuruldu. Ayrıca, dYdX’in herhangi bir blockchain’in destekleyebileceğinden fazla ölçeklenebilir olacağı ve tamamen merkeziyetsiz olacağı açıklandı.

Yapılan açıklamalarda, Cosmos’un tam olarak dYdX ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilebiliyor olması seçimlerinde önemli bir nokta olduğu belirtildi. Mevcut durumda dYdX üzerinden yapılan alım-satım işlemlerinde belirli bir işlem hacmi ödenmesi gerektiğinden bahseden şirket, Cosmos sayesinde işlem ücreti ödenmeyeceğini söyledi.

Tüm dYdX V4 kodlarının açık kaynak olacağı belirtilen açıklamada, hiçbir hizmetin “dYdX Trading Inc.” tarafından çalıştırılmayacağı vurgulandı.

Atom şu anda direnç bölgesinde yer alıyor. “Adam & Eve” formasyonunun çalışması durumunda bu bölge aşılırsa 10.73 dolarlara kadar yükselebilir. Mecvut direnç bölgesi ise 5.80 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Son 24 saatlik periyotta %12’ye yakın yükselişle 7,71 dolar seviyelerine ulaşan Cosmos’un yerel token’ı ATOM, Bitcoin paritesinde en çok yükselen altcoinlerden biri oldu.

Açıklamayı yapan şirketin yerel token’ı dYdX ise son 24 saatlik süreçte %4’lük artış yaşadı ve 1,43 dolar seviyelerine ulaştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!