Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Tüm Para Çekme ve Transfer İşlemlerini Geçici Olarak Durdurdu

Kripto para borç verme ve staking platformu Celsius Network, hesaplar arasındaki tüm transfer ve para çekme işlemlerini geçici olarak durdurdu.

Celsius, 13 Haziran Pazartesi günü TSİ sabahın erken saatlerinde yaptığı duyuruda hesaplar arası tüm transfer, takas ve para çekme işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

İşlemleri durdurma kararı için piyasa koşullarını sebep gösteren Celsius, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Celsius’un piyasa koşulları nedeniyle hesaplar arasındaki tüm para çekme, takas ve transfer işlemlerini duraklattığını duyuruyoruz. Bu eylemi, zaman içinde Celsius’un yükümlülüklerini daha iyi bir konumda yerine getirmek amacıyla gerçekleştiriyoruz. Topluluğumuzun çıkarları doğrultusunda hareket etmek en büyük önceliğimizdir. Faaliyetlerimiz devam ediyor ve toplumla bilgi paylaşmaya devam edeceğiz.

Yaklaşık 380 milyon dolar FTX’e taşındı

11 Haziran Cumartesi günü 42.000 Ethereum (ETH), 12 Haziran Pazar günü 12.000 ETH ve bugün yaklaşık 50.000 ETH olmak üzere son üç gün içerisinde FTX‘e yaklaşık 104.000 ETH taşıyan Celsius ayrıca bugün 9.500 Wrapped Bitcoin’i (WBTC) de FTX‘e aktardı.

Para çekme ve transfer işlemlerini durdurduğunu açıklayan Celsius‘un yaklaşık 380 milyon dolarlık kripto para birimini FTX borsasına taşıması kullanıcılar arasında spekülasyonlara neden oldu.

CoinGecko verilerine göre yapılan açıklamanın ardından yaklaşık %70 düşüşle 0,14 dolara gerileyen Celsius Network’ün yerel kripto para birimi CEL, haberin kaleme alındığı sıralarda son 24 saatte %51,1 düşüşle 0.1917 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Ayrıca Celsius’un duyurusunun ardından büyük bir düşüş yaşayarak 25.000 dolara kadar gerileyen Bitcoin, haber esnasında 25.353 dolar civarında seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!