Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Müşterilerine Mahkemeden Sevindiren Karar: Airdrop Alacaklar!

ABD iflas mahkemesi, Celsius’a (CEL) uygun hesap sahiplerine uzun zamandır beklenen Flare (FLR) airdrop’unu yapmasına ve iflas sonrasında yatırılan paraların iade etmesine izin verdi.

New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi Yargıcı Martin Glenn, uygun Celsius hesaplarına Ripple (XRP) altcoin airdrop’u FLR’nin dağıtımına ve Celcius’a, 14 Temmuz 2022’de iflas başvurusunda bulunmasının ardından platforma aktarılan fonları belirli koşullara tabi olarak iade etme izni verdi.

Söz konusu koşul, iflas dilekçesi yayınlandıktan sonra Celsius hesaplarına 40 bin dolar üzerinde atan yatırımcıların, çekim işlemi için komite onayı almaları gerekeceğini kapsıyor.

Tamamlayıcı kararın bir diğer maddesinde ise bu ay içerisinde birçok kripto para borsasının da yaptığı gibi platformda 12 Aralık 2020 tarihinde en az bir XRP bulunduran hesaplara airdrop dağıtımını gerçekleştirecek. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada mağdur yatırımcıları sevindiren şu ifadelere yer verildi:

Yeni mahkeme kararlarıyla, müşterilerin iflas dilekçesi tarihinden sonra platforma aktarılan fonları kripto para olarak çekmelerine izin verilmektedir. Transfer tutarının 40.000 doları aşması halinde para çekme işlemlerinin atanmış alacaklılar komitesi tarafından onaylanması gerekecektir. Buna ek olarak Flare tokenlerinin anlık görüntü sırasında XRP sahibi olan Celsius kullanıcılarına FLR airdrop’u yapılmasına izin verilmiştir.

CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre son 24 saat içerisinde %2,5 artış performansı sergileyen FLR, haberin kaleme alındığı esnada 0,0363 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!