Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Tabanlı Altcoin’in Önümüzdeki Hafta Piyasaya Sürülmesi Planlanıyor

Cardano (ADA) tabanlı stablecoin “Djed”in piyasaya sürüleceği tarih ve proje dair detayları açıklandı.

Cardano geliştiricilerinden Coti (COTI) resmi blog sayfasından yaptığı açıklamada, IOG ile birlikte yürüttüğü stablecoin projesinin lansman tarihini duyurdu. Gönderide, merkeziyetsiz stablecoin Djed’in ağ senkronizasyonlarına başlandığı ve entegrasyon süresi değişiklik gösterse bile önümüzdeki hafta piyasaya sürüleceği beyan edildi.

Açıklamalara göre %400’den fazla teminatlı olarak piyasaya sürülecek stablecoin, teknik yapısıyla diğer tokenlar ve ağlar ile uyum içinde çalışacak ve güçlü bir teminat sistemi ile desteklenecek. Ayrıca Djed’in akıllı sözleşmesine yatırılan ADA’yı dağıtma ve SHEN sahipleri için ekstra ödüller oluşturmak için bir sistem üzerinde çalışıldığı belirtildi. Geliştiriciler bu doğrultuda, djed.xyz’ye bir anlık görüntü mekanizması eklemeyi ve buna uygun olarak bir kullanıcı ara yüzü geliştirmeyi amaçlıyor.

Öte yandan stablecoin projesine farklı borsalardan destek haberleri gelmeye de başladı. Singapur’un önde gelen borsalarından Bitrue, Djed’i ve sistemin sabitleyici varlığı olarak çalışacak olan SHEN’i listeleyeceğini duyuran ilk platformlardan biri oldu.

Öte yandan Djed lansmanıyla birlikte Cardano tabanlı 40’tan fazla merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamasının da önümüzdeki hafta entegrasyona başlaması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!